Kako se izdeluje nakit

V tem članku si preberite kako se izdeluje nakit in kateri so najpogostejši materiali za izdelavo nakita.

Zgodovina nakita je dolga in sega mnogo let nazaj, z različnimi uporabami v različnih kulturah. Traja že tisoč let in ponuja različne vpoglede v delovanje starodavnih kultur. Izdeloval se je na mnogo različnih načinov iz materialov, ki so lepi na pogled, pritegnejo pozornost, so redki itd.

Pri ustvarjanju nakita se pogosto uporabljajo dragi kamni , kovanci ali drugi dragoceni predmeti, običajno pa so postavljeni v plemenite kovine. Platinaste zlitine segajo od 900 (90% čiste) do 950 (95,0% čiste). Srebro, ki se uporablja v nakitu, je običajno srebro ali 92,5% fino srebro. V bižuterija , iz nerjavečega jekla, se včasih uporabljajo ugotovitve.

Drugi pogosto uporabljeni materiali so steklo , na primer staljeno steklo ali emajl ; les , pogosto izrezljan ali stružen; školjke in druge naravne živalske snovi, kot so kosti in slonovina ; naravna glina ; polimerna glina ; Konoplja in druge vrvice so bile uporabljene tudi za ustvarjanje nakita, ki ima bolj naraven občutek. Vendar pa bo vsak vključitev svinca ali svinca spajkanje dal britanski urad testu (organ, ki daje UK Jewellery svoj pečat odobritve je Hallmark ) pravico, da se uniči kos, pa je zelo redko, da test urad, da to storijo.

Kroglice se pogosto uporabljajo v nakitu. Lahko so iz stekla, dragih kamnov, kovine, lesa , školjk, gline in polimerne gline. Nakit iz kroglic običajno vključuje ogrlice , zapestnice , uhane , pasove in prstane . Kroglice so lahko velike ali majhne; najmanjša vrsta kroglic je znana kot semenske kroglice , to so kroglice, ki se uporabljajo za “tkani” slog nakita iz kroglic. Semenske kroglice se uporabljajo tudi v tehniki vezenja, kjer so prišite na tkanine, da ustvarite koščke širokega ovratnika in zapestnice iz kroglic. Vezenje s kroglicami, priljubljena vrsta ročnega dela v viktorijanski dobi , uživa vrenesansa v sodobnem izdelovanju nakita. Beading, ali beadwork, je prav tako zelo priljubljen v mnogih afriških in avtohtonih severnoameriških kulturah.

Srebrniki , zlatarji in lapidariji uporabljajo metode, vključno s kovanjem , litjem , spajkanjem ali varjenjem , rezanjem, rezbarenjem in “hladnim spajanjem” (z uporabo lepil , sponk in zakovic za sestavljanje delov).

Dodaj odgovor